Kızartma yağlarının tekrar tekrar kullanılmasının ardındaki neden kullanılan yağ miktarına, kızartılan ürünün özellik ve niteliğine, kızartma sıcaklığına bağlı olarak yağın bir süre sonra atık yağ halini alması ekonomik bir kayıp meydana getirmektedir hem de gıda israfı olmasın diye birçok kişi tarafından yeniden kullanılıyor.
Trans Yağları Yasaklama Hazırlığına Uzmanlardan Destek Basında Biz: Anadolu Ajansı – 23/01/2020 Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA muhabirine, trans yağların doğada bulunan bir yağ türü olmadığını söyledi. Gıda etiketlerinde “Trans yağ içermez” ibaresi kullanılabilmesi için üründe söz konusu yağın yüzde 1’in altında olması gerektiğini belirten Boyu, tüketicilerin ürünlerin etiketlerindeki bilgilerde “trans”...