Gıdalarda Akıllı Ambalaj Geçmişten günümüze kadar geçen süreçte gıda ambalajlama çok fazla yol katetmiştir. Ambalaj ilk çıktığı yıllarda özellikle üretici tarafından hoş karşılanmamış ve maliyeti artırdığı için tercih edilmemiştir. Fakat zaman geçtikçe ne kadar maliyeti artırmış olsa da gıdayı koruduğu, raf ömrünü uzattığı ve görsel olarak dikkat çekici olduğu için tercih sebebi olmuştur. Bununla birlikte...
İSZÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN DÜZENLEDİĞİ SÖYLEŞİYE KATILDIK İSTANBUL Sebahattin Zaim Üniversitesi Gıda Kulübü tarafından organize edilen Gıda Mühendisliğinde Tecrübe Paylaşımı Semineri Dernek Başkanımız Abdussamed BOYU ve Başkan Yardımcımız Bilal YILDIRIM’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Gıda mühendisliği bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Halime PEHLİVANOĞLU ve Hüsniye İMAMOĞLU’nun da katıldığı seminer Bilal YILDIRIM’ın dernek çalışmalarını aktardığı sinevizyon sunumuyla başladı. Sunumda kuruldukları günden bu...
Gıda Sektörü ve Sorunları AİBÜ’de Konuşuldu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Topluluğu tarafından Kültür Merkezinde ‘Gıda Sektöründeki Problemler ve Çözüm Önerileri’ konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü AİBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Çakır’ın yaptığı panele Gıda Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdussamed Boyu ve Gıda Teknolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Halkman katıldı....
Gıdadaki hileye karşı ilginç çağrı: Maaşımızı devletten alalım Basında Biz: yenisafak.com – 22/01/2020 https://www.yenisafak.com/ekonomi/gidadaki-hileye-karsi-ilginc-cagri-maasimizi-devletten-alalim-3522581 Tarım ve Orman Bakanlığı 2012 yılından bu yana üretimini yaptığı gıdalarda hile yapan 1443 firmaya ait 3 bin 202 parti ürünü teşhir etti. Aralarında bilindik çok sayıda markanın da yer aldığı teşhir listesi ve gıdalarda yapılan hileler vatandaşı da şaşırtırken...