Gıda Mühendislerinden Nar Ekşisi İzlenimi Veren Sosların Yasaklanmasına Destek Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Boyu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına göre, nar ekşisi izlenimi veren sosların üretiminin yasaklanacağını belirterek, “Bakanlığın almış olduğu karar yerinde bir karar.” dedi. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıdaların, tüketiciyi yanıltmayacak, bilinçli bir seçim...
8.Yılımızda 8 Önemli Çalışma
Ekmek’te İsrafın Nedenleri ve Çözüm Önerileri Malumunuz son günlerde bir ‘ekmek’ tartışmasıdır gidiyor. Öncelikle başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasını destekleyerek gündeme ilişkin birkaç not düşmek gerektiğine inanıyoruz. Sayın Başbakan’ın beyaz ekmek ve ekmek israfı hakkındaki beyanının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda (Bakanlık) hummalı bir çalışma başlatıldı. Yetkililer bir bir çıkıp açıklama yapma gereği duydular....
OLUMLU BİR ADIM OLAN ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİNDE GÖZDEN KAÇAN ÖNEMLİ BİR NOKTA NE! 5 Mart itibariyle Et ve Et ürünleri tebliği yürürlüğe girdi, hayırlı olsun, olumlu bir adım olarak değerlendirdiğimiz bu tebliğin tüketii ve üretici adına geri dönüşlerinin nasıl olacağını ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz. Yıllardır tüketici bazı istismarcılar tarafından farklı yöntemlerle kandırıldı,...
TV5 Sabah Gündemi’nin Konuğu Olduk Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed BOYU TV5 Sabah Gündemi programında Abdulkadir ÖZTÜRK’ün konuğu olarak domuz eti skandalları, yaşanan gıda terörü vakaları ve gıda mühendislerinin istihdamı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Trans Yağları Yasaklama Hazırlığına Uzmanlardan Destek Basında Biz: Anadolu Ajansı – 23/01/2020 Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA muhabirine, trans yağların doğada bulunan bir yağ türü olmadığını söyledi. Gıda etiketlerinde “Trans yağ içermez” ibaresi kullanılabilmesi için üründe söz konusu yağın yüzde 1’in altında olması gerektiğini belirten Boyu, tüketicilerin ürünlerin etiketlerindeki bilgilerde “trans”...