Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar >
03 Şub
tt-1
Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun Gıda Güvenilirliği ve Muhtemel Gıda Krizi Hakkında Önce Vatan Gazetesine Yaptığı Açıklama

Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun Gıda Güvenilirliği ve Muhtemel Gıda Krizi Hakkında Önce Vatan Gazetesine Yaptığı Açıklama Küresel nüfus artmaya devam ettikçe, gıda güvenilirliği ile ilgili endişeler de artmaktadır. Gıda kaynaklı hastalıkların kontaminasyonu ve bunların salgınlara dönüşmesi, yanlış etiketleme ve yanlış reklam sorunlarına kadar, günümüzde gıda endüstrisinin karşı karşıya olduğu sorunlar oldukça fazla ve karmaşıktır. Dikkat...

Daha fazla görüntüle
16 Kas
77
Gıda Güvenliği: Isıl İşlem Örneği

Gıda Güvenliği: Isıl İşlem Örneği Gıda güvenliği ile gıda güvencesi kavramları aynı anlamı taşıyor gibi gözükse de farklı anlamlara sahiptirler. Fakat bu kavramlar birbirlerini tamamlayan terimlerdir. Kavramlar arasındaki bağı açacak olursak; güvenli gıdaya ulaşmanın yolu, gıdaların üretimlerine dair güvencenin oluşturulmasından geçer, diyebiliriz. Gıda güvencesi biyolojik açıdan güvenilir, kimyasal ve fiziksel açıdan stabil gıda ürünlerine ulaşılabilirlik...

Daha fazla görüntüle
26 Eki
Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri
Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri Projesi

Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri Projesi Endüstrinin hızla geliştiği bir dönemde bütün dünyayı etkisi altına alan pandemiyi ve  artan dünya nüfusunu dikkate aldığımızda sağlıklı ve güvenilir gıdanın önemi artmış oldu buna paralel olarak bu yönde talep de artmış oldu. Endüstriyel gıda üretimi artarken bunun yanında organik ya da doğal gıdaya yöneliş artmış durumda.  Özelikle organik ve...

Daha fazla görüntüle
25 Eyl
mycobacterium tuberculosis
Önemli Bir Zoonoz Hastalık: Sığır Tüberkülozu

Sığır Tüberkülozu, bütün dünya için önemli bir hayvansal hastalık olduğu gibi, ülkemizde de üzerinde durulması gereken hastalıklardandır.

Daha fazla görüntüle
18 Eyl
Gıda Güvenliği
Gıda Güvenliği, Gıda Mühendislerinin Rolü, Taklid-Tağşiş ve Gıda Okuryazarlığı – Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE Röportajı

Gıda Güvenliği, Gıda Mühendislerinin Rolü, Taklid-Tağşiş ve Gıda Okuryazarlığı – Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE Röportajı Gıda Güvenliği, Halk Sağlığı Açısından Gıda Güvenliğinin Önemi Nedir? Gıda güvenliği; tarladan sofralarımıza kadar gelen her ürünün, üretiminin her aşamasında gerekli kontroller yapılmış, sağlıklı ve güvenilir ürünlerin temin edilmesini zorunlu kılmaktadır. Günümüzde dünya nüfusunun hızla artmasına...

Daha fazla görüntüle
16 Eyl
Sebze ve Meyve Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Habere ‘Sebze ve Meyve Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar’ İle İlgili Verdiği Röportajı

Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Habere ‘Sebze ve Meyve Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar’ İle İlgili Verdiği Röportajı Tarım ilaçları, meyve ve sebzelerin zararlı böcek türlerinden korunması amacıyla yaygın kullanılıyor. Özellikle tarımda pestisit kalıntıları meyve ile sebzelere büyük zarar veriyor. Yaşamımızda çokça karşılaştığımız pestisitler, sebze ve meyvelerin doğada zarar görmeden yetişmesi ve yaşam alanlarımızın zararlı...

Daha fazla görüntüle
11 Eyl
Gıda katkı maddeleri
Bir Soru İşareti: Gıda Katkı Maddeleri

Bir Soru İşareti: Gıda Katkı Maddeleri Gıda katkı maddesi dendiğinde zararlı, tehlikeli, sağlığı bozan şeklindeki algılara toplumda sıkça rastlanılmaktadır. Fakat gıda katkı maddelerinin kullanım amaçlarına, hangi kurum ve kuruluşlarca değerlendirmelerden geçtiklerine ve ne ölçüde kullanıldıklarına dair bilgi ölçütü sınırlı kalmaktadır. Gıda katkı maddelerinin sık sık vücuda alınmasının sağlığı olumsuz etkilediğine dair tıbbi bulguların varlığı söz...

Daha fazla görüntüle
07 Haz
web site boyutu-1
7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü Basın Açıklaması

7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü Basın Açıklaması ‘SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN BUGÜN GÜVENİLİR GIDA’ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Aralık 2018`de alınan kararla, her yıl 7 Haziran`ın Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak kutlanması kararı alınmıştır. Gıda güvenliğini sağlamak için kurumların, üreticilerin ve tüketicilerin birlikte çalışmaları şarttır.  Gıda kaynaklı risklerin önlenmesine, tespit edilmesine ve yönetilmesine yardımcı...

Daha fazla görüntüle
27 Mar
GMP İyi Üretim Uygulamaları
GMP İyi Üretim Uygulamaları

GMP İyi Üretim Uygulamaları Bir üretim sektöründe, ilk üretim aşamasından üretilen ürünün tüketiciye sunulmasına kadar geçen her adımda çevresel etkiler dikkate alınarak üretim nasıl gerçekleştirilir? Bir ürünün üretiminden dağıtımına kadar her aşamasında iç ve dış kaynaklardan kontamine olması nasıl önlenir? Bu konuda koruyucu önlemler nelerdir? Ürünün güvenilirliği nasıl sağlanır? Bir ürün üretilirken fiziksel, biyolojik, ve...

Daha fazla görüntüle
24 Mar
ojj-1
Gıdada Taklit ve Tağşiş Zirvede

Gıdada Taklit ve Tağşiş Zirvede Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu “Organik ürün arayışı ambalajsız ürüne yöneltti. Ancak sahte, bozuk ve bayat riski çok fazla. Trabzon’da üretilenden daha fazla tereyağı var piyasada… Pul biberde, çayda gıda boyası çok yaygın” uyarısında bulundu. Cevdet Fırat Aydoğmuş Pandemi döneminde internetten gıda alışverişi de arttı. Taklit ve tağşiş riski...

Daha fazla görüntüle
  • 1
  • 2